Blinit
Blinit, joka on hapan venäläinen viljatattarilätty, joka tarjoillaan usein kalarommin, sipulin ja smetanan kera. Tässä reseptissä tehtiin sen sijaan kasvissose, joka maustettiin punasipulilla ja kapriksella. Kasvista ja sitä paitsi todella edullinen ilman että tarvitsee vaikuttaa makuelämykseen!

Ainesosat
Blinit | |
4g | Kuivahiivaa |
2,5dl | Maitoa, 42 astetta |
1,5dl | Tattarijauhoja |
1dl | Vehnäjauhoa |
0,75dl | Kermaviiliä |
1kpl | Kananmunankeltuainen |
1kpl | Kananmunanvalkuainen |
Voita paistamiseen | |
Kasvisseos kapriksella | |
0,5kpl | Närpiön Vihanneksen Suippopaprikaa |
5cm | Kesäkurpitsaa, pala |
1kpl | Punasipuli, pieni |
1rkl | Kaprista |
1nippu | Persiljaa |
1dl | Ranskankermaa |
Suolaa, mustapippuria |
Annosta
Kategoriat
Ruokalaji | Alkupalat |
Erikoisruokavalio | Laktoositon |
Kausi | Juhla Kesä Vappu |
Vaikeusaste | Helppo |
Valmistusaika | Yli 60 min |
Tee näin:
- Blinit
- Sekoita hiiva haaleaan maitoon.
- Lisää jauhot, kermaviili, kananmunankeltuainen ja suolaa.
- Vatkaa taikina tasaiseksi.
- Anna nousta vähintään puoli tuntia.
- Sekoita sillä aikaa kananmunavalkuaisen kovaksi.
- Sekoita se varovaisesti taikinaan.
- Paista taikina pienessä määrässä voita lettu- tai blinipannussa.
- Kasvisseos kapriksella
- Pese kasvikset.
- Leikkaa ne niin pieniksi kuutioiksi kuin mahdollista.
- Hienonna persilja ja sekoita ranskankerman sekä kasvisten kanssa.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Tarjoile blinit heti paistamisen jälkeen seoksen kanssa.
- Sirota mielellään rapeita ituja tai salaattiversoja.
Katso lisää reseptejä
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.