Porkkana- & paprikakeitto
Sileä ja kermainen keitto jossa porkkanaa, paprikaa ja inkivääriä.
500g | Porkkanoita |
2rkl | Öljyä |
2,5tl | Suolaa |
2kpl | Närpiön Vihanneksen keltaista paprikaa |
1kpl | Keltainen sipuli |
4kpl | Valkosipulinkynttä |
400ml | Kookosmaitoa |
2dl | Vettä |
2cm | Inkivääriä (kuori päällä) |
1mm | Mustapippuria |
Kookosmaitoa, vapaavalintaista yrttiä ja auringonkukansiemeniä tarjoiluun |
- Lämmitä uuni 175 asteiseksi.
- Kuori porkkanat ja leikkaa paloiksi.
- Laita leivinpaperilla varustetulle pellille ja valuta päälle 1 rkl öljyä ja 1 tl suolaa.
- Paahda 30 minuuttia.
- Leikkaa sillä aikaa paprika ja sipuli paloiksi.
- Kuori valkosipuli.
- Kun porkkanat ovat olleet uunissa 15 minuuttia lisää paprika, sipuli sekä valkosipuli ja lisää vielä 1 rkl öljyä.
- Sekoita hyvin.
- Paahda vielä 15 minuuttia.
- Laita paahdetut kasvikset mikseriin ja kaada mukaan kookosmaito ja vesi.
- Sekoita sileäksi keitoksi.
- Lisää inkivääri, suola ja pippuri.
- Sekoita lisää.
- Kaada keitto kattilaan ja kiehauta.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoile kera lorauksen kookosmaitoa, vapaavalintaista yrttiä ja vähän auringonkukansiemeniä.
Vinkkaa paras kasvisreseptisi
Onko sinulla kasvisreseptiä, jota jokaisen tulisi kokeilla? Laita hyvä kiertämään ja kerro salaisuutesi muillekin lisäämällä resepti www.kasvisreseptit.fi sivustolle.
Voit kirjautua ja syöttää reseptisi alla olevan painikkeen kautta.