Kategoriat

Vaikeusaste

Fenkolikeitto
Samettinen fenkolikeitto hautuu pehmeäksi ja maustuu lorauksella pastista. Fenkolit keitetään hajoavan pehmeiksi ja soseutetaan sileäksi keitoksi. Hyödynnä fenkolin tillimäiset tupsut koristelussa.
Äänet: 1
Arvostelu: 3
Sinä:
Arvostele tämä resepti!
 

LISÄÄ OSTOSLISTAAN

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Samettinen fenkolikeitto sopii alkuruoaksi vaikka viikonlopulle. Se kestää hyvin myös pakastamista, joten voit tehdä sitä isommat satsin kerralla.

 

Annoslaskuri

annosta
Tulosta resepti

Resepti

Ohjeet

4-6 kpl Fenkolia (n. 2 kg)
1iso Sipuli
1/2 dl mietoa oliiviöljyä tai rypsiöljyä
2 1/2dl Valkoviiniä
1 - 1 1/2 l Kasvislientä
1/2 tl Suolaa
2dl pastista eli anisviinaa
2dl Kuohukermaa
Koristeluun
fenkolintupsuja tai varsikukkakaalin nuppuja
  1. Huuhtele fenkolit ja leikkaa sormimaiset varret pois.
  2. Siisti kanta ja viipaloi fenkolit.
  3. Hienonna sipuli.
  4. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja kuullota siinä fenkoli ja sipuli keskilämmöllä 25-35 minuuttia.
  5. Sekoita välillä, jotta kasvikset eivät tartu kattilan pohjaan.
  6. Kun fenkoli on pehmentynyt, kaada kattilaan viini.
  7. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoittaen noin 5 minuuttia.
  8. Lisää litra lientä ja suola, kuumenna ja keitä 10-20 minuuttia, kunnes fenkolit ovat todella pehmeitä.
  9. Lisää lientä tarvittaessa.
  10. Soseuta keitto erissä monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.
  11. Jos keitto tuntuu rakeiselta, voit siivilöidä sen sileäksi.
  12. Huuhtele kattila.
  13. Kaada keitto takaisin kattilaan, lisää pastis ja kerma.
  14. Kuumenna keitto ja keitä pienellä lämmöllä sekoittaen 3-5 minuuttia, kunnes keitto hieman sakenee.
  15. Tarjoa fenkolikeitto rapeakuorisen leivän kanssa.

Kokkisi oli

Minna Rautio-PakasteMinna Rautio-Pakaste

Testaa seuraavaksi

Kategoriat

Vaikeusaste

Fenkolikeitto
Samettinen fenkolikeitto hautuu pehmeäksi ja maustuu lorauksella pastista. Fenkolit keitetään hajoavan pehmeiksi ja soseutetaan sileäksi keitoksi. Hyödynnä fenkolin tillimäiset tupsut koristelussa.
Äänet: 1
Arvostelu: 3
Sinä:
Arvostele tämä resepti!
 

LISÄÄ OSTOSLISTAAN

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Samettinen fenkolikeitto sopii alkuruoaksi vaikka viikonlopulle. Se kestää hyvin myös pakastamista, joten voit tehdä sitä isommat satsin kerralla.

 

Annoslaskuri

annosta
Tulosta resepti

Resepti

Ohjeet

4-6 kpl Fenkolia (n. 2 kg)
1iso Sipuli
1/2 dl mietoa oliiviöljyä tai rypsiöljyä
2 1/2dl Valkoviiniä
1 - 1 1/2 l Kasvislientä
1/2 tl Suolaa
2dl pastista eli anisviinaa
2dl Kuohukermaa
Koristeluun
fenkolintupsuja tai varsikukkakaalin nuppuja
  1. Huuhtele fenkolit ja leikkaa sormimaiset varret pois.
  2. Siisti kanta ja viipaloi fenkolit.
  3. Hienonna sipuli.
  4. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja kuullota siinä fenkoli ja sipuli keskilämmöllä 25-35 minuuttia.
  5. Sekoita välillä, jotta kasvikset eivät tartu kattilan pohjaan.
  6. Kun fenkoli on pehmentynyt, kaada kattilaan viini.
  7. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoittaen noin 5 minuuttia.
  8. Lisää litra lientä ja suola, kuumenna ja keitä 10-20 minuuttia, kunnes fenkolit ovat todella pehmeitä.
  9. Lisää lientä tarvittaessa.
  10. Soseuta keitto erissä monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.
  11. Jos keitto tuntuu rakeiselta, voit siivilöidä sen sileäksi.
  12. Huuhtele kattila.
  13. Kaada keitto takaisin kattilaan, lisää pastis ja kerma.
  14. Kuumenna keitto ja keitä pienellä lämmöllä sekoittaen 3-5 minuuttia, kunnes keitto hieman sakenee.
  15. Tarjoa fenkolikeitto rapeakuorisen leivän kanssa.

Kokkisi oli

Minna Rautio-PakasteMinna Rautio-Pakaste

Testaa seuraavaksi

Vaikeusaste

Fenkolikeitto
Samettinen fenkolikeitto hautuu pehmeäksi ja maustuu lorauksella pastista. Fenkolit keitetään hajoavan pehmeiksi ja soseutetaan sileäksi keitoksi. Hyödynnä fenkolin tillimäiset tupsut koristelussa.
Äänet: 1
Arvostelu: 3
Sinä:
Arvostele tämä resepti!
Tulosta resepti

Kategoriat

LISÄÄ OSTOSLISTAAN

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
annosta

Resepti

4-6 kpl Fenkolia (n. 2 kg)
1iso Sipuli
1/2 dl mietoa oliiviöljyä tai rypsiöljyä
2 1/2dl Valkoviiniä
1 - 1 1/2 l Kasvislientä
1/2 tl Suolaa
2dl pastista eli anisviinaa
2dl Kuohukermaa
Koristeluun
fenkolintupsuja tai varsikukkakaalin nuppuja

Ohjeet

  1. Huuhtele fenkolit ja leikkaa sormimaiset varret pois.
  2. Siisti kanta ja viipaloi fenkolit.
  3. Hienonna sipuli.
  4. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja kuullota siinä fenkoli ja sipuli keskilämmöllä 25-35 minuuttia.
  5. Sekoita välillä, jotta kasvikset eivät tartu kattilan pohjaan.
  6. Kun fenkoli on pehmentynyt, kaada kattilaan viini.
  7. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoittaen noin 5 minuuttia.
  8. Lisää litra lientä ja suola, kuumenna ja keitä 10-20 minuuttia, kunnes fenkolit ovat todella pehmeitä.
  9. Lisää lientä tarvittaessa.
  10. Soseuta keitto erissä monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.
  11. Jos keitto tuntuu rakeiselta, voit siivilöidä sen sileäksi.
  12. Huuhtele kattila.
  13. Kaada keitto takaisin kattilaan, lisää pastis ja kerma.
  14. Kuumenna keitto ja keitä pienellä lämmöllä sekoittaen 3-5 minuuttia, kunnes keitto hieman sakenee.
  15. Tarjoa fenkolikeitto rapeakuorisen leivän kanssa.

Kokkisi oli

Minna Rautio-PakasteMinna Rautio-Pakaste

Testaa seuraavaksi

Avokado och tomatröra
Avokado ja tomaattiseos

Avokadosekoitus, tai guacamole, ei koskaan ole väärin eihän?

Äänet: 0
Arvostelu: 0
Sinä:
Arvostele tämä resepti!
Pähkinättömiä piparipalloja
Pähkinättömiä piparipalloja

Ei sisällä pähkinöitä, gluteenia, maitoa eikä valkoista sokeria.

Äänet: 0
Arvostelu: 0
Sinä:
Arvostele tämä resepti!
Paahdettu ruusukaali
Paahdettua ruusukaalia helmitomaateilla, sienillä ja balsamicolla

Tarjoile lisukkeena eri lämpimien aterioiden kanssa.

Äänet: 0
Arvostelu: 0
Sinä:
Arvostele tämä resepti!
Kesäkurpitsaveneet
Kesäkurpitsaveneitä punajuurella ja vuohenjuustolla

Tarjoile alkuruokana tai naposteluun.

Äänet: 1
Arvostelu: 4
Sinä:
Arvostele tämä resepti!
Banaanileipä
Gluteeniton banaanileipä suklaalla

Syö välipalaksi tai iltapäiväkahvin kanssa.

Äänet: 2
Arvostelu: 3
Sinä:
Arvostele tämä resepti!
vihreä tuoremehu
Vihreä tuoremehu

Juo päivän vihannekset raikkaana vihreänä tuoremehuna!

Äänet: 0
Arvostelu: 0
Sinä:
Arvostele tämä resepti!
Lakritsitaatelit
Lakritsitaatelit paahdetuilla hasselpähkinöillä.

Taatelit + lakritsijauhe = totta!

Äänet: 0
Arvostelu: 0
Sinä:
Arvostele tämä resepti!
Spagettipumpa
Spagettikurpitsaa kermaisella linssipadalla

Linssipata on proteiinirikas ja lämmittävä ja sopii myös risin tai tavallisen pastan kanssa.

Äänet: 1
Arvostelu: 5
Sinä:
Arvostele tämä resepti!
Kikärtstortilla
Kikhernetortillat halloumilla ja avokadoseoksella

Kikhernejauhoilla tehdyt tortillat sopivat heillekin joilla on gluteeniton ruokavalio.

Äänet: 1
Arvostelu: 3
Sinä:
Arvostele tämä resepti!
Chiavanukas
Chia-vanukas mustikoilla ja kardemummalla

Täydellinen aamupala sille jolla on kiire!

Äänet: 1
Arvostelu: 5
Sinä:
Arvostele tämä resepti!
Smoothiebowl
Smoothiebowl avokadolla, pinaatilla ja marjoilla

Proteiinia ja vitamiineja samassa kulhossa. Nauti aamu- tai välipalaksi.

Äänet: 1
Arvostelu: 4
Sinä:
Arvostele tämä resepti!
Paprikahummus
Paprikahummus

Paprikaa ei aina tarvitse syödä paloina, se sopii täydellisesti myös miksattuna lisukkeena.

Äänet: 3
Arvostelu: 3
Sinä:
Arvostele tämä resepti!
previous arrow
next arrow
Slider