Kategoriat

Vaikeusaste

Fenkolikeitto

Samettinen fenkolikeitto hautuu pehmeäksi ja maustuu lorauksella pastista. Fenkolit keitetään hajoavan pehmeiksi ja soseutetaan sileäksi keitoksi. Hyödynnä fenkolin tillimäiset tupsut koristelussa.
Votes: 1
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
 

LISÄÄ OSTOSLISTAAN

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Samettinen fenkolikeitto sopii alkuruoaksi vaikka viikonlopulle. Se kestää hyvin myös pakastamista, joten voit tehdä sitä isommat satsin kerralla.

 

Annoslaskuri

annosta
Tulosta resepti

Resepti

Ohjeet

4-6 kpl Fenkolia (n. 2 kg)
1iso Sipuli
1/2 dl mietoa oliiviöljyä tai rypsiöljyä
2 1/2dl Valkoviiniä
1 - 1 1/2 l Kasvislientä
1/2 tl Suolaa
2dl pastista eli anisviinaa
2dl Kuohukermaa
Koristeluun
fenkolintupsuja tai varsikukkakaalin nuppuja
  1. Huuhtele fenkolit ja leikkaa sormimaiset varret pois.
  2. Siisti kanta ja viipaloi fenkolit.
  3. Hienonna sipuli.
  4. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja kuullota siinä fenkoli ja sipuli keskilämmöllä 25-35 minuuttia.
  5. Sekoita välillä, jotta kasvikset eivät tartu kattilan pohjaan.
  6. Kun fenkoli on pehmentynyt, kaada kattilaan viini.
  7. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoittaen noin 5 minuuttia.
  8. Lisää litra lientä ja suola, kuumenna ja keitä 10-20 minuuttia, kunnes fenkolit ovat todella pehmeitä.
  9. Lisää lientä tarvittaessa.
  10. Soseuta keitto erissä monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.
  11. Jos keitto tuntuu rakeiselta, voit siivilöidä sen sileäksi.
  12. Huuhtele kattila.
  13. Kaada keitto takaisin kattilaan, lisää pastis ja kerma.
  14. Kuumenna keitto ja keitä pienellä lämmöllä sekoittaen 3-5 minuuttia, kunnes keitto hieman sakenee.
  15. Tarjoa fenkolikeitto rapeakuorisen leivän kanssa.

Kokkisi oli

Minna Rautio-PakasteMinna Rautio-Pakaste

Testaa seuraavaksi

Kategoriat

Vaikeusaste

Fenkolikeitto

Samettinen fenkolikeitto hautuu pehmeäksi ja maustuu lorauksella pastista. Fenkolit keitetään hajoavan pehmeiksi ja soseutetaan sileäksi keitoksi. Hyödynnä fenkolin tillimäiset tupsut koristelussa.
Votes: 1
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
 

LISÄÄ OSTOSLISTAAN

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Samettinen fenkolikeitto sopii alkuruoaksi vaikka viikonlopulle. Se kestää hyvin myös pakastamista, joten voit tehdä sitä isommat satsin kerralla.

 

Annoslaskuri

annosta
Tulosta resepti

Resepti

Ohjeet

4-6 kpl Fenkolia (n. 2 kg)
1iso Sipuli
1/2 dl mietoa oliiviöljyä tai rypsiöljyä
2 1/2dl Valkoviiniä
1 - 1 1/2 l Kasvislientä
1/2 tl Suolaa
2dl pastista eli anisviinaa
2dl Kuohukermaa
Koristeluun
fenkolintupsuja tai varsikukkakaalin nuppuja
  1. Huuhtele fenkolit ja leikkaa sormimaiset varret pois.
  2. Siisti kanta ja viipaloi fenkolit.
  3. Hienonna sipuli.
  4. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja kuullota siinä fenkoli ja sipuli keskilämmöllä 25-35 minuuttia.
  5. Sekoita välillä, jotta kasvikset eivät tartu kattilan pohjaan.
  6. Kun fenkoli on pehmentynyt, kaada kattilaan viini.
  7. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoittaen noin 5 minuuttia.
  8. Lisää litra lientä ja suola, kuumenna ja keitä 10-20 minuuttia, kunnes fenkolit ovat todella pehmeitä.
  9. Lisää lientä tarvittaessa.
  10. Soseuta keitto erissä monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.
  11. Jos keitto tuntuu rakeiselta, voit siivilöidä sen sileäksi.
  12. Huuhtele kattila.
  13. Kaada keitto takaisin kattilaan, lisää pastis ja kerma.
  14. Kuumenna keitto ja keitä pienellä lämmöllä sekoittaen 3-5 minuuttia, kunnes keitto hieman sakenee.
  15. Tarjoa fenkolikeitto rapeakuorisen leivän kanssa.

Kokkisi oli

Minna Rautio-PakasteMinna Rautio-Pakaste

Testaa seuraavaksi

Vaikeusaste

Fenkolikeitto
Samettinen fenkolikeitto hautuu pehmeäksi ja maustuu lorauksella pastista. Fenkolit keitetään hajoavan pehmeiksi ja soseutetaan sileäksi keitoksi. Hyödynnä fenkolin tillimäiset tupsut koristelussa.
Votes: 1
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Tulosta resepti

Kategoriat

LISÄÄ OSTOSLISTAAN

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
annosta

Resepti

4-6 kpl Fenkolia (n. 2 kg)
1iso Sipuli
1/2 dl mietoa oliiviöljyä tai rypsiöljyä
2 1/2dl Valkoviiniä
1 - 1 1/2 l Kasvislientä
1/2 tl Suolaa
2dl pastista eli anisviinaa
2dl Kuohukermaa
Koristeluun
fenkolintupsuja tai varsikukkakaalin nuppuja

Ohjeet

  1. Huuhtele fenkolit ja leikkaa sormimaiset varret pois.
  2. Siisti kanta ja viipaloi fenkolit.
  3. Hienonna sipuli.
  4. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja kuullota siinä fenkoli ja sipuli keskilämmöllä 25-35 minuuttia.
  5. Sekoita välillä, jotta kasvikset eivät tartu kattilan pohjaan.
  6. Kun fenkoli on pehmentynyt, kaada kattilaan viini.
  7. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoittaen noin 5 minuuttia.
  8. Lisää litra lientä ja suola, kuumenna ja keitä 10-20 minuuttia, kunnes fenkolit ovat todella pehmeitä.
  9. Lisää lientä tarvittaessa.
  10. Soseuta keitto erissä monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.
  11. Jos keitto tuntuu rakeiselta, voit siivilöidä sen sileäksi.
  12. Huuhtele kattila.
  13. Kaada keitto takaisin kattilaan, lisää pastis ja kerma.
  14. Kuumenna keitto ja keitä pienellä lämmöllä sekoittaen 3-5 minuuttia, kunnes keitto hieman sakenee.
  15. Tarjoa fenkolikeitto rapeakuorisen leivän kanssa.

Kokkisi oli

Minna Rautio-PakasteMinna Rautio-Pakaste

Testaa seuraavaksi

previous arrow
next arrow
Slider