Pasta alla norma
En rätt i restaurangklass till familj eller gäster. Denna Pasta alla Norma är så smakrik och underbart smaskig att den kan serveras på även finare fester! Baka bröd till eller köp batonger som värms innan servering och rätten är fullständig.
500g | Pasta |
2st | Närpes Grönsakers aubergine |
400g | Tomatkross |
2st | Vitlöksklyfta |
1st | Lök |
50g | Kapris |
2dl | Vitt vin |
1knippe | Färsk basilika |
100g | Parmesan- eller pecorinoost |
1tsk | Salt |
0,5tsk | Svartpeppar |
Olivolja till stekning |
- Skär medelstora aubergine i ca 2 cm tjocka skivor.
- Värm ordentligt med olivolja i en stekpanna och stek aubergineskivorna till att de är gyllenbruna på båda sidorna.
- Lyft skivorna på ett hushållspapper för att torka.
- Tillred som följande tomatsåsen genom att värma 2 msk olivolja i en kastrull och tillsätt hackad lök och vitlök samt kapris.
- Bryn några minuter.
- Tillsätt vitt vin och koka ett par minuter.
- Tillsätt tomatkross och låt såsen koka sakta i ca 15-20 minuter, till att den tjocknat.
- Krydda med salt och svartpeppar.
- Skär aubergineskivorna i bitar som är ungefär så stora som fingerspetsen och lägg dem i såsen.
- Koka pastan (penne, rigatoni eller spagetti) enligt anvisningarna på förpackningen.
- Häll vattnet av pastan.
- Blanda ihop pastan och såsen.
- Portionera på tallrik och strö på riven ost.
- Dekorera med färsk basilika innan servering.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.