Bästa tomatsoppan
Denna mustiga tomatsoppa är perfekt för kalla dagar och för att stärka immunförsvaret under förkylningstider. Med en härlig kombination av ingefära, gurkmeja och chili får du inte bara en smakrik tomatsoppa, utan även en naturlig boost av hälsosamma ingredienser.
1st | Gul lök |
2st | Vitlöksklyftor |
2msk | Olivoja |
400g | Burktomater |
5dl | Tomatkross |
4dl | Kokosmjölk/grädde |
1st | Grönsaksbuljong |
1tsk | Salt |
0,5tsk | Peppar |
0,25tsk | Chilipulver |
2tsk | Gurkmeja |
3st | Inhemska tomater |
1msk | Riven ingefära |
- Hacka lök och vitlök och fräs i en stor kastrull med olivolja.
- Häll över burktomter, tomatkross och kokosmjölk/grädde.
- Lägg i grönsaksbuljong och kryddor
- Låt puttra medan du skär tomter i bitar och river ingefära.
- Lägg till tomat och ingefära och koka i minst 30 minuter, gärna längre så att tomaternas smaker frigörs.
- Använd en stavmixer och kör soppan slät.
- Servera med en klick crème fraiche och ett gott bröd.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.