Grönsakslinssoppa
Lätt och snabb grönsakslinssoppa.
Receptet passar även en studerandes plånbok och soppan är lätt att göra i större sats åt gången.
3st | Potatis |
3st | Morot |
1st | Lök, stor |
3dl | Röda linser |
0,5st | Purjolök |
2dl | Matgrädde |
1dl | Passerad tomat |
5dl | Vatten |
0.5-1st | Grönsaksbuljongtärning |
1burk | Bulgarisk jogurt |
2msk | Olivolja |
- Skala och tärna potatis, morot, purjolök och lök. Fräs i olivolja tills de får lite färg. Tillsätt vatten och låt koka till att grönsakerna börjar mjukna.
- Skölj och tillsätt linserna. Låt koka till linserna är mjuka.
- Mixa soppan med en stavmixer och tillsätt grönsaksbuljongtärning, passerad tomat och matgrädde. Provsmaka. Salta och peppra vid behov.
- Servera med bulgarisk yoghurt och skivad purjolök.
- Du får en vegansk version av soppan genom att byta ut mjölkprodukterna till tex havre- eller kokosmjölkprodukter.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.