Batat-kokossoppa och marinerade kikärter
Nu börjar det vattnas i munnen, gräddig varm soppa och som tuggmotstånd kikärter. Detta kan man ju inte låta bli att prova. Middag till familjen eller förrätt till gäster, alternativen är många och breda. Soppar är ett super alternativ då gör för flera dagar, lätt att värma och enkelt att ta som lunch till jobbet.
Batat-kokossoppa: | |
1kg | Batat |
2msk | Rypsolja |
3st | Gullök |
1st | Närpes Grönsakers röd chili |
2st | Vitlöksklyfta |
400g | Kokosgrädde |
Marinerade kikärter: | |
300g | Mogna kikärter |
200g | Närpes Grönsakers dunne |
1kruka | Färsk koriander |
1st | Lime, saften |
Salt | |
Socker | |
Malen svartpeppar |
- Batat-kokossoppan:
- Skala och skär bataten.
- Värm en stor kastrull.
- Tillsätt olja, hackad lök, hackad vitlök och batat.
- Bryn ett par minuter.
- Tillsätt kokosgrädden.
- Tillsätt vatten så att grönsakerna täcks.
- Sjud på låg värme tills mogna.
- Mixa soppan.
- Marinerade kikärter:
- Tillred som följande de marinerade kikärterna.
- Blanda kikärter, tärnade tomater, färsk koriander och limesaft.
- Krydda med salt och svartpeppar.
- Salta soppan.
- Servera.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.