Varm batat- och quinoasallad
En mättande och fräsch sallad som passar utmärkt till lunch eller som tillbehör till andra varmrätter.
400g | Batat |
1tsk | Olivolja |
1tsk | Timjan |
0,5tsk | Salt |
1dl | Quinoa |
2dl | Vatten |
1st | Gul lök |
2st | Vitlöksklyftor |
1st | Zucchini (á 200g) |
1dl | Soltorkadetomater i olja |
1tsk | Salt |
1krm | Svartpeppar |
70g | Ruccola |
200g | Närpes Grönsakers Körsbärstomater |
200g | Fetaost |
- Värm ugnen till 175° varmluft.
- Skala och träna bataten och rosta i ugnen i ca 30 minuter.
- Skölj quinoan under varmt vatten.
- Lägg i en kastrull med kokande vatten och koka under lock i ca 10 minuter.
- Skala och finhacka lök och vitlök.
- Fräs i en stekpannan med olja.
- Skölj zucchinin och skär i bitar.
- Lägg till i stekpannan och stek tills aningen mjuka.
- Häll den färdigkokta quinoan i stekpannan tillsammans med soltorkade tomater.
- Rör om och krydda med salt och peppar.
- Skölj ruccola och körsbärstomater och lägg i en stor skål.
- Ta bataten ur ugnen och lägg i skålen tillsammans med quinoa- och zucchiniblandningen.
- Rör om salladen.
- Smula fetaosten och strö över salladen.
- Toppa med lite chiliflakes.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.