Burrata-tomatpasta
Burrata gör även spagetti lite lyxigare. Burrata-tomatpasta är en ypperlig rätt som såväl för- som huvudrätt. Burratan, som är väldigt lik mozzarellan, är även den ursprungligen från italien.
400g | Spagetti |
200g | Närpes Grönsakers körsbärstomat |
100g | Riven parmesanost |
1dl | Olivolja |
3st | Vitlöksklyfta |
2st | Burratta ost |
0,5tsk | Salt |
2tsk | Socker |
0,5tsk | Svartpeppar |
1kruka | Färsk basilika |
- Koka spagettin enligt anvisningarna på paketet.
- Värm upp en kastrull.
- Tillsätt olivolja och vitlök.
- Bryn ett par minuter.
- Tillsätt de skärda tomaterna och 2 dl vatten.
- Sjud på låg värme till en sås.
- Mixa.
- Krydda med salt, svartpeppar och socker.
- Blanda ihop såsen med pastan.
- Lägg ihop portionerna genom att börja med tomatpasta och sedan riva på burrata ost och färsk basilika på portionerna.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.