Butternutsallad
Denna rätt kan med fördel serveras som sådan på en buffé, eller varför inte som en förrätt tillsammans med t.ex en skiva stekt getost.
1liten | Butternutpumpa (400-500g) |
1krm | Flingsalt |
1krm | Socker |
2msk | Olivolja |
50g | Hel vit mandel |
200g | Närpes Grönsakers Orange Pärltomater |
50g | Grönkål |
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
- Skala pumpan och halvera den på längden, gröp ur fröna och skär pumpan i ca 20-30 mm:s tärningar.
- Blanda tärningarna tillsammans med flingsalt, socker, olivolja och mandel, häll utblandningen på ugnsplåt och rosta i ugn ca 22-25 minuter.
- Ta ur ugnen och låt svalna helt.
- Blanda den rostade pumpablandningen tillsammans med halverade pärltomater, varva med grovt skuren grönkål och ringla över olivolja och flingsalt.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.