Chokladfärskostkaka
Dekorera med färska hallon.
Botten: | |
200g | Chokladkex |
50g | Smör |
Fyllning: | |
200g | Mörk choklad |
200g | Naturell färskost |
150g | Socker |
2st | Ägg |
3dl | Vispgrädde |
1ask | Hallon |
- Botten
- Krossa chokladkexen och tillsätt smält smör.
- Tryck jämt i en form med löstagbar botten försedd medplåtpapper.
- Fyllning
- Smält chokladen i vattenbad.
- Mjuka upp färskosten och hälften av sockret i en stor skål.
- Sära på äggens gula och vita.
- Tillsätt gulorna i färskosten.
- Blanda jämt.
- Tillsätt den smältade chokladen i färskosten.
- Vispa äggvitorna hårda tillsammans med resten av sockret.
- Tillsätt blandningen till färskostblandningen.
- Vispa grädden och lyft över den i färskostblandningen.
- Lägg ihop kakan
- Bred ut fyllningen på kexbottnen.
- Täck över formen och låt stå i frysen över natten.
- Ta kakan ur frysen ca en halv timme innan servering.
- Dekorera med färska hallon.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.