Jordgubbspannacotta
Vanligt gelatin är som bekant inte vegetariskt, i detta recept används istället agar agar som är tillverkad av havstång och således helt vegansk! Genom att byta ut visp-/kaffegrädden till soja-/kokosgrädde får du ett helt veganskt recept.
Pannacotta | |
3dl | Vispgrädde eller kaffegrädde |
1tsk | Vaniljsocker |
25ml | Rörsocker |
0,5krm | Kanel |
250g | Frysta jordgubbar |
2tsk | Agar agar |
0,5st | Citron, saften ur den |
Valnötter i farinsockerlag | |
50g | Farinsocker |
1msk | Citronsaft |
50g | Valnötter |
- Pannacotta
- Koka upp halva mängden grädde tillsammans vaniljsocker, rörsocker, kanel frysta jordgubbar och agar agar.
- Låt småkoka några minuter.
- Dra av plattan och slå på resten av grädden, pressa i saften av en halv citron.
- Mixa gräddblandningen helt slät med stavmixer eller med kannmixer.
- Häll i portionsglas och ställ i kallt 3-4 h.
- Valnötter i farinsockerlag
- Värm farinsocker och citronsaft i en kopp i mikrovågsugn, häll över valnötterna och låt svalna.
- Fördela jämt på de 4 pannacottaglasen.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.