Kasvisreseptit

Jordgubbspannacotta

Vanligt gelatin är som bekant inte vegetariskt, i detta recept används istället agar agar som är tillverkad av havstång och således helt vegansk! Genom att byta ut visp-/kaffegrädden till soja-/kokosgrädde får du ett helt veganskt recept.
(0)
(1414)
Tulosta
Pannacotta
3dlVispgrädde eller kaffegrädde
1tskVaniljsocker
25mlRörsocker
0,5krmKanel
250gFrysta jordgubbar
2tskAgar agar
0,5stCitron, saften ur den
Valnötter i farinsockerlag
50gFarinsocker
1mskCitronsaft
50gValnötter
  1. Pannacotta
  2. Koka upp halva mängden grädde tillsammans vaniljsocker, rörsocker, kanel frysta jordgubbar och agar agar.
  3. Låt småkoka några minuter.
  4. Dra av plattan och slå på resten av grädden, pressa i saften av en halv citron.
  5. Mixa gräddblandningen helt slät med stavmixer eller med kannmixer.
  6. Häll i portionsglas och ställ i kallt 3-4 h.
  7. Valnötter i farinsockerlag
  8. Värm farinsocker och citronsaft i en kopp i mikrovågsugn, häll över valnötterna och låt svalna.
  9. Fördela jämt på de 4 pannacottaglasen.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.