Päronpaj
Servera tex med vaniljsås.
6st | Päron |
200g | Socker |
100g | Smör |
1st | Smuldegsbotten |
- Värm ugnen till 175 grader.
- Värm stekpannan.
- Tillsätt hälften av sockret.
- Tillsätt resten då sockret har smält i pannan.
- Karamelisera sockret.
- Tillsätt smör.
- Tillsätt päron och karamelisera.
- Tryck ut degen i en pajform.
- Tryck hål i botten med en gaffel.
- Förgrädda 10 minuter i ugnen.
- Lyft päronen på degen och häll på karameliseringen.
- Grädda tills klar, ca 15-20 minuter.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.