Päronpaj
Servera tex med vaniljsås.

Ingredienser
| 6st | Päron |
| 200g | Socker |
| 100g | Smör |
| 1st | Smuldegsbotten |
Portioner
Kategorier
| Maträtt | Pajer Efterrätter |
| Specialkost | Glutenfri Laktosfri |
| Säsong | Vardagsmat Fest |
| Svårighetsgrad | Enkelt |
| Tillredningstid | 30-60 min |
| Tillagningssätt | Stekt Ugn Kan göras på förhand Bakning |
Gör så här:
- Värm ugnen till 175 grader.
- Värm stekpannan.
- Tillsätt hälften av sockret.
- Tillsätt resten då sockret har smält i pannan.
- Karamelisera sockret.
- Tillsätt smör.
- Tillsätt päron och karamelisera.
- Tryck ut degen i en pajform.
- Tryck hål i botten med en gaffel.
- Förgrädda 10 minuter i ugnen.
- Lyft päronen på degen och häll på karameliseringen.
- Grädda tills klar, ca 15-20 minuter.
Nya idéer. Nya smaker. Recepten du inte vill missa.
Upptäck smaker som överraskar - Vegetariska recept och säsongstips som gör matlagningen roligare. Två gånger i månaden, direkt till din inbox.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.







