Tomat- och getostpaj
En god paj med tomat, getost och basilika till försommarlunchen!
Botten: | |
6.5-7dl | Valfritt mjöl |
1dl | Vatten |
0,5dl | Olivolja |
0,5tsk | Salt |
Fyllning: | |
3st | Närpes Grönsakers tomater |
200g | Närpes Grönsakers Orange Pärltomater |
1liten | Rödlök |
180g | Getost |
Äggstanning: | |
3st | Ägg |
2dl | Valfri grädde |
1dl | Finhackad färsk basilika |
1,5tsk | Salt |
0,75tsk | Svartpeppar |
- Botten:
- Värm ugnen till 175° varmluft.
- Rör ihop mjöl, vatten, olivolja och salt i en skål.
- Smörj en form med olivolja och tryck ut degen i den.
- Fyllning:
- Skär tomaterna, Snäxi-tomaterna och getost i bitar.
- Skala och skär rödlöken i ringar.
- Rada ut tomaterna och rödlök i formen och avsluta med getosten.
- Äggstanning:
- Finhacka basilika.
- Vispa ihop ägg, grädde, basilika, salt och peppar med en gaffel i en skål.
- Häll äggstanningen över pajen.
- Grädda i mitten av ugnen i 45 minuter.
- Låt svalna en aning innan servering.
- Tips! För en glutenfri botten, använd 3 dl kikärtsmjöl och 3,5 dl mandelmjöl.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.