Vårpaj
Vegansk och glutenfri vårpaj. Alla vårens smaker och färger till denna paj ger bl a inhemsak pärltomater och paprikor!
Botten: | |
3dl | Ljus glutenfri mjölblandning (el vetemjöl) |
0,5tsk | Bakpulver |
75g | Margarin (el smör) |
1dl | Sojayoghurt (el gräddfil) |
2msk | Kallt vatten |
Fyllning: | |
1st | Rödlök |
1st | Närpes Grönsakers paprika |
Olja till stekning | |
2dl | Havre matgrädde (tex ostsmak) |
0,5burk | Oatly oatspread, original |
1msk | Potatismjöl |
1msk | Pesto (tex nässelpesto) |
1näve | Närpes Grönsakers pärltomat |
Sparris | |
Salt | |
Svartpeppar | |
Färsk basilika/timjan till servering |
- Lägg ugnen på 200 grader.
- Botten:
- Skär det kalla margarinet/smöret och blanda alla ingredienserna till botten med en handvisp eller hushållsassistent
- Tillsätt vatten till att massan tar ihop men inte blir för blöt.
- Tryck ut degen på en smord form både på botten och kanter.
- Gör hål i botten med en gaffel.
- Förgrädda botten i 10 minuter.
- Gör under tiden fyllningen:
- Skala och hacka rödlöken.
- Tärna paprikan (du kan använda vanlig eller spetspaprika).
- Bryn löken och paprika i olja tills de mjuknar.
- Blanda med visp matgrädde, oatspread och potatismjöl.
- Se efter så att det inte lämnar klumpar!
- Tillsätt lök-paprikablandningen.
- Tillsätt pesto och smaka av.
- Tillsätt vid behov salt och svartpeppar.
- Färdigställ:
- Lägg fyllningen på den förgräddade bottnen och dekorera ytan med halverade tomater och sparrisknoppar.
- Grädda i ugn i 20 minuter och låt svalna.
- Pajen hålls bäst ihop om den får vila i kylskåpet över natten :)
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.