Kantarelli-palsternakkapiirakka
Piirakkataikina: | |
125g | Voita |
3dl | Vehnäjauhoja |
3rkl | Kylmää vettä |
1mm | Suolaa |
2tl | Sipulijauhetta |
Täyte: | |
250g | Kantarelleja, pakaste tai säilöttyjä |
2kpl | Keltasipulia |
2kpl | Valkosipulinkynttä |
2oksaa | Rosmariinia |
1kpl | Palsternakkaa (150g) |
50g | Voita |
Munamaito: | |
200g | Ranskankermaa |
100g | Juustoraastetta |
2kpl | Kananmunaa |
1dl | Maitoa |
- Laita uuni 225 asteeseen esipaistamiseen, pudota lämpö 180 asteeseen.
- Kuutioi voi ja sekoita kaikki ainekset tasaiseksi piirakkataikinaksi. Sekoita joko käsin tai monitoimikoneella.
- Taputa taikina vuokaan niin että saadaan komeat reunat. Anna taikinan levätä jääkaapissa 30 minuuttia, tai pakastimessa n. 10 minuuttia. Esipaista 225 asteessa 8-10 minuuttia.
- Kaada kantarellit siivillän ja valuta. Leikkaa sipuli, kuori parsternakka ja raasta karkeasti raastinraudalla. Pilko valkosipuli ja rosmariini.
- Freesaa voissa niin kauan että sipuli ja palsternakka pehmenee.
- Sekoita ranskankerma, raastettu juusto, kananmunat ja maito. Täytä esipaistettu piirakkakuori täytteellä ja kaada päälle munamaito.
- Paista 180 asteessa n. 20-25 minuuttia tai niin kauan että täyte on jähmettynyt ja saanut sienon värin.
- Tarjoile hyvän vihersalaatin kanssa.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.