Tomat- och grönkålspaj
Paj är en lätt rätt att tillreda oavsett plats bara där finns en ugn. Den är även väldigt mångsidig och gällande fyllning finns alla möjligheter. Denna tomat- och grönkålspaj är ett ypperligt exempel på det.
1st | Rund salt pajdeg |
4st | Närpes Grönsakers San Marzano tomat |
75g | Grönkål |
2dl | Mjölk |
2dl | Matgrädde |
2st | Ägg |
100g | Riven ost |
0,5tsk | Svartpeppar |
1tsk | Salt |
0,5st | Vitlöksklyfta |
10g | Smör |
- Värm ugnen till 175 grader.
- Smöra pajformen med smöret.
- Tryck ut degen jämt i formen.
- Tryck hål i degen med en gaffel.
- Grädda i ugn 10 minuter.
- Skiva tomaterna och riv grönkålen.
- Placera tomatskivor och riven grönkål på pajbottnen.
- Blanda i en skål mjölk, grädde, ägg, salt, svartpeppar och riv ner vitlöksklyfta i blandningen.
- Häll mjölk-gräddblandningen över pajbottnen.
- Grädda i ugn 30 minuter.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.