Glutenfri broccoli- och tomatpaj med indiska smaker
Glutenfri pajbotten som går att använda med vilken fyllning som helst men i detta recept mixas den med en indisk smakupplevelse.
Pajbotten | |
5dl | Kikärtsmjöl |
1,5dl | Rismjöl |
1tsk | Salt |
0,5dl | Olivolja |
1,5dl | Vatten |
Fyllning | |
1st | Gul lök |
2st | Vitlöksklyftor |
2msk | Olivolja |
1litet | Broccolihuvud |
1dl | Cashewnötter |
1msk | Riven ingefära |
1tsk | Örtsalt |
0,5msk | Garam Masala |
1msk | Gurkmeja |
1krm | Chilipulver |
1burk | Inhemska röda pärltomater |
Äggstanning | |
1st | Ägg |
0,75dl | Havregrädde (eller vanlig matlagningsgrädde) |
Servering | |
Grön sallad |
- Pajbotten
- Värm ugnen till 175° varmluft.
- Blanda alla ingredienserna till pajbotten i en skål.
- Knåda gärna med händerna.
- Smörj en pajform med lite olja och tryck ut degen i den.
- Ställ åt sidan medan du gör fyllningen.
- Fyllning
- Hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna med olivolja.
- Skär under tiden broccolihuvudet i små bitar, riv ingefäran, halvera pärltomaterna och smula fetaosten.
- Lägg till broccoli, ingefära, cashewnötter och alla kryddor i stekpannan och stek i några minuter.
- Lägg slutligen till pärltomaterna och fetaosten och blanda väl.
- Bred ut fyllningen i pajformen.
- Äggstanning
- Blanda ihop äggstanningen i en liten skål och häll över pajen.
- Servering
- Servera exempelvis med en grön sallad.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.