Glutenfri rabarberspaj
En somrig och smulig rabarberpaj sötad med dadlar.
15st | Färska dadlar |
4dl | Mandelmjölk (eller annan valfri mjölk) |
1dl | Smält kokosolja |
0,5tsk | Kardemumma |
0,5tsk | Salt |
150g | Rabarber |
0.5-1msk | Honung |
Vanlijglass till servering |
- Värm ugnen till 175°.
- Kärna ur dadlarna och mixa till en kladdig massa i en matberedare eller med en stavmixer.
- Lägg till mandelmjöl, smält kokosolja, kardemumma och salt och mixa till en smulig deg.
- Lägg till lite mera mjöl ifall degen blir för kladdig.
- Tryck ut hälften av degen i en form smord med kokosolja.
- Skala och tärna rabarber och bred ut över degen.
- Ringla flytande honung över rabarberbitarna och smula över resten av degen.
- Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
- Servera med vaniljglass, och varför inte färska jordgubbar?
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.