Morotskaka
Den klassiska morotskakan med en ny variant av frosting
Kakan | |
3st | Ägg |
3dl | socker |
1tsk | Kanel |
1tsk | Vaniljsocker |
1tsk | Kardemumma |
1krm | Salt |
3tsk | Bakpulver |
3dl | Specialvetemjöl |
150g | Smör, smält |
300g | Morot, finriven |
Frosting | |
200g | Färskost |
50g | Smör, mjukt |
1dl | Finsocker |
1st | Lime, endast saften |
- Kakan
- Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda i en skild skål ihop alla torra ingredienser, blanda väl.
- Rör ihop äggsmeten, torra ingredienserna, smöret samt den rivna moroten.
- Smörj och bröa en 24 cm:s springform, häll i smeten.
- Baka i ugnen ca 55 minuter, testa med en trästicka så den inte är degig i mitten.
- Låt svalna och toppa med frosting.
- Frosting
- Mixa allt med elvisp, bre ut över morotskakan.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.