Vegansk banankaka
En kraftig choklad- och banankaka gjord på kokosolja, kokossocker och valnötter!
3dl | Specialvetemjöl |
1dl | Kakao |
1,5tsk | Bakpulver |
0,5tsk | Salt |
1tsk | Vaniljsocker |
1dl | Kokossocker |
0,75dl | Ljus sirap |
80g | Kokosolja |
2st | Mogna bananer |
1dl | Krossade valnötter |
1dl | Vatten |
100g | Mörk vegansk choklad |
- Blanda de torra ingredienserna mjöl, kakao, bakpulver, salt, vaniljsocker, kokossocker och valnötter i en skål.
- Värm kokosoljan snabbt i mikrovågsugn så den blir flytande, blanda tillsammans med mosade bananer, sirap och vatten.
- Blanda båda skålarna väl skilt för sig, blanda sedan ihop allt till en blandning.
- Sätt blandningen i en pajform täckt med bakplåtspapper, hacka chokladen grovt och strö över på ytan.
- Grädda i 175 grader varmluft i 26-28 minuter.
- Låt svalna och servera med t.ex vegansk glass samt lite extra valnötter.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.