Rödbetsmuffins med choklad
Muffins med riktig choklad!
Muffinsarna: | |
125g | Smör |
200g | Mörk choklad |
2,5dl | Vetemjöl |
1tsk | Vaniljsocker |
2tsk | Bakpulver |
1dl | Socker |
3st | Rödbetor |
1st | Ägg |
1dl | Mjölk |
Frosting: | |
40g | Rumstempererat smör |
100g | Färskost |
1,5dl | Florsocker |
Florsocker eller citronmeliss till servering |
- Muffinsarna
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smör och choklad (80 gram) i en skål över en kastrull med hett vatten.
- Låt svalna.
- Blanda i en skilld skål ihop mjöl, vaniljsocker, bakpulver och socker.
- Skala och råriv rödbetorna på den finare sidan av rivjärnet, blanda med chokladsmeten.
- Tillsätt ägg och mjölk, rör till en jämn blandning.
- Blanda ihop skålen med torra ingredienser med smeten.
- Fyll 12 st muffinsformar med smet till ca ¾, pressa i en bit choklad i varje muffins.
- Grädda i 200 grader varm ugn ca 20 minuter.
- Låt svalna helt.
- Frosting
- Vispa ihop alla ingredienser till frostingen.
- Fördela på alla muffins genom att klicka eller spritsa valfirtt mönster.
- Dekorering
- Pudra över florsocker. Och dekorera med t.ex citronmeliss.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.