Kasvisreseptit

Bärcrumble alltså smulpaj

Crumble alltså pajer med smuldeg är lätta att tillreda och variationen är oändlig! I dessa går att använda både bär och frukter. Enligt mig så är crumble bäst tillredd med lite syrliga bär som vinbär eller krusbär. Även sura äpplen fungerar bra.
(0)
(1887)
Tulosta
Fyllning
500gVinbär, blåbär eller hallon (färska eller frysta)
1dlRörsocker
3mskPotatismjöl
Smuldeg
100gSmör
1,5dlVetemjöl
0,75dlRörsocker
1,5dlKrossade pekannötter
1,5dlStora havreflingor
1tskBakpulver
1tskVaniljpulver
2-3mskVatten
  1. Smöra pajformen (omkrets 22-24 cm).
  2. Blanda tillsammans med stela (ifall frysta) bär sockret och potatismjölet (ifall du använder dig av färska bär behöver du inte använda potatismjöl).
  3. Bred ut bären i formen.
  4. Arbeta det tärnade kalla smöret med vetemjölet till en grovt grynig massa.
  5. Blanda ihop de resterande torringredienserna samt tillsätt dem.
  6. Tillsätt vatten på mjölet, en sked i taget och vaska om skålen så att stora klumpar framstår i degen.
  7. Häll smuldegen på bären som en stack.
  8. Det får vara mer smuldeg på mitten än vid kanterna.
  9. Grädda i 180 gradig ugn 50-60 minuter, till att degen fått en fin brun färg och bären lite kokar vid sidorna.
  10. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
MR
:Minna Rautio-Pakaste
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.