Apelsin-Chokladkaka
En choklad kaka med apelsinskal som ger syrlighet.
400g | Mörk choklad |
400g | Smör |
400g | Pudersocker |
6st | Ägg |
4dl | Vetemjöl |
2st | Apelsiners skal, rivet |
- Lägg chokladen, smöret och pudersockret i vattenbad.
- Smält.
- Tillsätt äggen ett i taget.
- Tillsätt apelsinskalet.
- Tillsätt slutligen vetemjölet.
- Grädda i en smord ungsform i 150 grader ca 20-25 minuter.
- Låt svalna.
- Dekorera med pudersocker och apelsinskal.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.