Morotsmuffins
Morotskakan är en riktig klassiker som efterrätt eller på kaffebordet! Här har vi omformat klassikern till muffins eller också kallat cupcakes. Dessa är lätta att laga och smakar nästan åt alla. 🥕
4kpl | Ägg |
2dl | Rörsocker |
1kpl | Apelsin, saften ur den |
1dl | Surmjölk |
100g | Smör |
200g | Riven morot |
4dl | Vetemjöl |
2tl | Bakpulver |
1tl | Kardemumma, malen |
- Värm ugnen till 185 grader.
- Smält smör i mikro eller i kastrull.
- Blanda vetemjöl och bakpulver.
- Skumma äggen och socker i en bakskål.
- Tillsätt surmjölk och apelsinsaft i skummet.
- Tillsätt riven morot.
- Tillsätt omlott smält smör, kardemumma och mjöl-blandningen.
- Bred ut muffinsformar på en plåt.
- Fyll formarna till lite över hälften.
- Grädda 10-15 minuter.
- Kontrollera med en cocktailsticka om klara genom att doppa den i mitten av muffinsen.
- Om stickan är ren då den dras upp igen är muffinsen klara.
- Låt muffinsarna svalna i rumstemperatur.
- Glasyr:
- Mät alla ingredienser i en skål och blanda om.
- Lägg massan i en spritspåse.
- Spritsa glasyr på muffinsarna.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.