Dubbelostpaprikor
Hur skulle det vara med att göra fyllda paprikor av spetspaprika istället? Dubbelostpaprikornas fyllning blandas av turkisk joghurt, ägg, feta och kryddas med örter och honung. Ovanpå läggs cheddar som i ugnen gräddas så att den smälter i munnen.

Ingredienser
4st | Spetspaprikor |
3st | Ägg |
2dl | Turkisk joghurt |
200g | Feta |
2kvistar | Mint |
1msk | Honung |
1nypa | Svartpeppar |
100g | Cheddarost |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Huvudrätter |
Specialkost | Glutenfri |
Säsong | Vardagsmat |
Svårighetsgrad | Enkelt |
Tillredningstid | Över 60 min |
Gör så här:
- Halvera paprikorna och ta bort kärnhusen. Lägg paprikorna på en plåt med bakplåtspapper.
- Tillred fyllningen genom att blanda ägg, smulad feta, turkisk joghurt och kryddorna. Dela fyllningen på paprikahalvorna.
- Grädda paprikorna i mitten av ugnen på 180 grader i ca 30 minuter. Strö på riven cheddarost. Höj värmen till 200 grader och sväng över till grill på ugnen. Grädda ännu ca 10 minuter.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.