Farfallette
Pastan går hem hos alla åldrar och då den går att lägga ihop och lägga i ugnen så är middagen klar i ett nafs. Farfallette görs på farfalle pasta som fått sitt namn utgående ifrån sitt utseende från det italienska ordet för fjäril.
500g | Farfalle pasta |
1ask | Närpes Grönsakers favorino tomat |
2st | Rödlök |
400g | Tomatkross, vitlök |
400g | Tomatkross, basilika |
400g | Riven emmentalost |
Olivolja till formen | |
1kruka | Färsk persilja |
- Lägg ugnen på 160 grader.
- Smörj en högkantig form med olivolja.
- Blanda tomatkross och farfalle i en skål.
- Börja med att lägga ihop Farfallette med att lägga farfalle och tomatkrossblandning på botten.
- Tillsätt ett lager med tomat- och rödlöksskivor.
- Strö på riven ost.
- Upprepa tre fyra gånger och lämna ett lager med riven ost högst upp.
- Grädda i ugn 45-60 minuter.
- Tills klart.
- Dekorera med färsk persilja.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.