Gnocchigryta med tomat
Smakrikt och lätt! Lätt att göra även för ett större gäng eller till att värma. Fylld av smaker av inhemska grönsaker som körsbärstomater samt spetspaprikor.
800g | Gnocchi |
2kpl | Rödlök |
3kpl | Närpes Grönsakers spetspaprika |
0,5dl | Olivolja |
400g | Tomatkross |
2dl | Vatten |
2tsk | Salt |
1tsk | Svartpeppar |
250g | Närpes Grönsakers körsbärstomat |
300g | Färsk mozzarella |
1kruka | Färsk basilika |
- Ta en låg ugnfsorm.
- Tillsätt kokt gnocchi och olivolja.
- Blanda jämt.
- Tillsätt strimlad rödlök och skivad spetspaprika.
- Rör i en annan skål ihop tomatkross med salt och grovmalen svartpeppar, tillsätt även vatten.
- Häll såsen i formen.
- Blanda jämt.
- Tillsätt halverade körsbärstomater.
- Riv mozzarellabitar på formen.
- Grädda i 175 grader ca 30 minuter eller till att den råa gnocchipastan är klar.
- Servera med färsk basilika.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.