Gratinerad aubergine
Härlig, färgglad och lätt! Snabb förberedelse och ugnen sköter resten. Servera som sådan eller tillsammans med annat. Passar såväl vardag som fest!
4st | Aubergine |
0,5dl | Rypsolja |
2tsk | Salt |
2tsk | Spiskummin |
2tl | Curry |
400g | Chilitomatkross |
1rkl | Socker |
100g | Riven emmentalost |
100g | Riven mozzarella |
1kruka | Färsk koriander |
2st | Närpes Grönsakers röd chili |
- Värm ugnen till 180 grader.
- Mät upp salt, spiskummin, curry och rypsolja i en skål.
- Skär aubergine i 4 bitar och rulla bitarna i kryddblandningen.
- Bred ut chilitomatkrosset i en avlång ugnsform.
- Lyft på auberginebitarna.
- Grädda i ugnen 25-30 minuter.
- Dekorera med skivad röd chili och färsk koriander.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.