Gratinerade spetspaprikor
Paprikans smak tillsammans med fyllning är en perfekt kombination. Med en fyllning som är matig och mättande kan dessa mycket väl serveras som huvudrätt. Dessa går även att tillreda på grillen.
200g | Färskost med smak soltorkadetomater |
150g | Kidneybönor |
1dl | Fullkornsris |
0,5tsk | Salt |
1tsk | Grovmalen svartpeppar |
6st | Närpes Grönsakers spetspaprika |
150g | Mozzarellaost |
0,5kruka | Ärtskott |
- Koka 1 dl ris enligt anvisningarna på paketet.
- Tillsätt färskost, kidneybönor, avrunnet ris, salt och svartpeppar.
- Blanda väl.
- Halvera spetspaprikorna och ta bort kärnor och kärnhus.
- Låt fästet vara kvar, den gröna delen.
- Lägg massa i de halverade paprikorna.
- Lägg på riven ost.
- Rosta paprikorna ca 10-15 minuter i 225 grader, tills att osten har smält och fått lite färg.
- Lägg paprikorna på en tallrik och dekorera med ärtskott.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.