Grönsaksris och raitasås
Ta vara på riset som lämnade över och gör grönsaksris med raitasås till dagens maträtt av det genom att tillsätta inhemska grönsaker. Raitasåsen gör rätten fulländad.
Raitasås: | |
200g | Turkisk joghurt |
0,5st | Närpes Grönsakers gurka |
2tsk | Spiskummin |
1tsk | Salt |
Grönsaksris: | |
6dl | Långkornigt ris |
2st | Majs |
1st | Rödlök |
1st | Gullök |
2st | Närpes Grönsakers spetspaprika |
1st | Zucchini |
0,5dl | Rypsolja |
2tsk | Salt |
- Raitasås:
- Riv gurkan.
- Blanda alla ingredienserna i en skål.
- Grönsaksris:
- Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
- Ta loss majskornen, hacka lökarna, tärna spetsarna och zucchinin.
- Värm en stekpanna.
- Tillsätt olja och lök i pannan.
- Bryn ett par minuter.
- Tillsätt resten av grönsakerna och bryn en stund till.
- Salta grönsakerna.
- Tillsätt det kokta riset efter att allt vatten är borthällt.
- Blanda.
- Servera mer raitasåsen.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.