Kasvisreseptit

Grönsaksris och raitasås

Ta vara på riset som lämnade över och gör grönsaksris med raitasås till dagens maträtt av det genom att tillsätta inhemska grönsaker. Raitasåsen gör rätten fulländad.
(0)
(954)
Tulosta
Raitasås:
200gTurkisk joghurt
0,5stNärpes Grönsakers gurka
2tskSpiskummin
1tskSalt
Grönsaksris:
6dlLångkornigt ris
2stMajs
1stRödlök
1stGullök
2stNärpes Grönsakers spetspaprika
1stZucchini
0,5dlRypsolja
2tskSalt
  1. Raitasås:
  2. Riv gurkan.
  3. Blanda alla ingredienserna i en skål.
  4. Grönsaksris:
  5. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
  6. Ta loss majskornen, hacka lökarna, tärna spetsarna och zucchinin.
  7. Värm en stekpanna.
  8. Tillsätt olja och lök i pannan.
  9. Bryn ett par minuter.
  10. Tillsätt resten av grönsakerna och bryn en stund till.
  11. Salta grönsakerna.
  12. Tillsätt det kokta riset efter att allt vatten är borthällt.
  13. Blanda.
  14. Servera mer raitasåsen.
Kasvisreseptit.fi
:Kasvisreseptit.fi
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.