paras tofucurry

Grön tofucurry

Bra med grönsaker och massor med smaker!

Ingredienser

  • 180 g Tärnad tofu
  • 1 burk Majs (liten burk)
  • 0,5 st Zucchini
  • 1 st Grön paprika
  • 150 g Gröna bönor, frysta
  • 100 g Spenat (fryst)
  • 3-4 dl Havregrädde eller kokosmjölk
  • 1 tsk Torkad koriander
  • 1 msk Fisksås
  • 1 tsk Mörkt rörsocker
  • 1 msk Riven ingefära
  • 2 dl Grönsaksbuljong
  • 1 st Lime, skal och saft
  • Enligt smak Spiskummin, salt, peppar och chili
Portioner: 4 portioner

Instruktioner

  • Stek den tärnade tofun en stund i panna så att den får lite färg.
  • Tillsätt de skurna zucchini och paprikabitarna.
  • Blanda även i gröna bönor, spenat och majs.
  • Stek tills zucchinin och paprikan mjuknat lite.
  • Krydda med koriander, fisksås, socker, ingefära och lime.
  • Häll i grönsaksbuljongen och havregrädden.
  • Låt den sjuda ca 15 minuter.
  • Smaka av och tillsätt vid behov kryddor enligt egen smak.
  • Servera med ris.
Tröstmat som är lätt att tillreda hemma.
Din kock var:
Emppi SalonenEmppi Salonen
Maträtt: Huvudrätter
Erikoisruokavalio: Äggfri, Glutenfri, Laktosfri
Valmistustapa: Stekt
Vaikeusaste: Snabbt och Enkelt
Valmistusaika: 30-60 min
Murupolku: Lunch, Recept