Gurk-fetapasta
En pastarätt som smakar såväl kall som varm. Gurk-fetapasta är en ypperlig rätt att ta med tex på piknik. Enkel, snabb och smakrik!
2st | Närpes Grönsakers gurka |
200g | Fetaost |
1dl | Olivolja |
2msk | Vitvinsättika |
2tsk | Salt |
0,5tsk | Svartpeppar |
2st | Rödlök |
1kruka | Färsk dill |
500g | Pasta |
- Koka upp vattnet till pastan.
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
- Välj pasta enligt egen smak.
- Hacka rödlök och dill.
- Blanda olivolja, vitvinsvinäger, salt, svartpeppar, dill och rödlök till en vinegrette.
- Skala, halvera, gröp ur och skiva gurkorna.
- Värm en stekpanna.
- Stek gurkskivorna i pannan.
- Blanda vinegrette och gurkorna med pastan.
- Servera med smulad fetaost.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.