Gurk-fetapasta
En pastarätt som smakar såväl kall som varm. Gurk-fetapasta är en ypperlig rätt att ta med tex på piknik. Enkel, snabb och smakrik!

Ingredienser
2st | Närpes Grönsakers gurka |
200g | Fetaost |
1dl | Olivolja |
2msk | Vitvinsättika |
2tsk | Salt |
0,5tsk | Svartpeppar |
2st | Rödlök |
1kruka | Färsk dill |
500g | Pasta |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Huvudrätter Förrätter Mellanmål Pasta |
Specialkost | Laktosfri |
Kategori | Recept |
Produktkategorier | Gurkor |
Svårighetsgrad | Snabbt och enkelt |
Tillredningstid | Mindre än 30 min |
Tillagningssätt | Kokat Stekt Blandat Kan göras på förhand |
Gör så här:
- Koka upp vattnet till pastan.
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
- Välj pasta enligt egen smak.
- Hacka rödlök och dill.
- Blanda olivolja, vitvinsvinäger, salt, svartpeppar, dill och rödlök till en vinegrette.
- Skala, halvera, gröp ur och skiva gurkorna.
- Värm en stekpanna.
- Stek gurkskivorna i pannan.
- Blanda vinegrette och gurkorna med pastan.
- Servera med smulad fetaost.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.