Gurk-potatissallad
Det mycket vanliga tillägget på sommarbordet kan göras på många sätt och enligt egen smak. Brukar du göra din egna potatissallad eller köper du från butiken? Om du inte gjort egen så lönar det sig definitivt att prova nu.
300g | Grekisk yoghurt |
1st | Närpes Grönsakers gurka |
1st | Vitlöksklyfta |
2tsk | Salt |
0,5tsk | Svartpeppar |
1msk | Socker |
1kg | Liten potatis |
- Riv gurkan med ett stort rivblad.
- Lägg den rivna gurkan i en sil.
- Riv vitlöksklyftor i gurkorna.
- Tillsätt salt, socker och svartpeppar till de rivna gurkorna.
- Låt vätskan dunsta från gurkorna i lugn och ro.
- Blanda de rivna gurkorna och yoghurt till en sås.
- Koka potatisarna i kokande vatten.
- Blanda de kokta potatisarna med såsen och servera.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.