Gurkcoleslaw
Denna fräscha och enkla gurkcoleslaw är det perfekta tillbehöret till grillmiddagar, picknickar eller som ett lätt komplement till vardagsmaten. Gjord på krispig gurka och söt-syrlig morot, smaksatt med en ättiks- och sockerlag som ger en härlig balans av syra och friskhet. Klar på bara 20 minuter, och smakerna blir ännu bättre när salladen får stå och dra i kylskåpet. Servera kall till exempelvis hamburgare, vegetariska biffar eller ugnsbakade potatisar!

Ingredienser
1st | Närpes Grönsakers gurka |
3st | inhemska morötter |
1dl | ättika |
2dl | socker |
3dl | vatten |
1tsk | salt |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Sallader Tillbehör |
Specialkost | Vegan Laktosfri Glutenfri Mjölkfri |
Säsong | Fest Skördetid Sommar Vardagsmat |
Kategori | Recept |
Svårighetsgrad | Snabbt och enkelt |
Tillredningstid | Mindre än 15 min |
Tillagningssätt | Inläggningar Kan göras på förhand Blandat |
Gör så här:
- Skala gurkan och morötterna. Riv dem grovt i separata skålar.
- Mät upp ättika, socker, vatten och salt i en kastrull och koka upp.
- Häll den varma lagen över de rivna morötterna.
- Låt svalna till nästan rumstemperatur och blanda därefter i de rivna gurkorna.
- Låt stå kallt och dra. Häll av lagen före servering.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.