Kasvisreseptit

Gurkcoleslaw

Denna fräscha och enkla gurkcoleslaw är det perfekta tillbehöret till grillmiddagar, picknickar eller som ett lätt komplement till vardagsmaten. Gjord på krispig gurka och söt-syrlig morot, smaksatt med en ättiks- och sockerlag som ger en härlig balans av syra och friskhet. Klar på bara 20 minuter, och smakerna blir ännu bättre när salladen får stå och dra i kylskåpet. Servera kall till exempelvis hamburgare, vegetariska biffar eller ugnsbakade potatisar!
(0)
(17)
Ingredienser
Tulosta
1stNärpes Grönsakers gurka
3stinhemska morötter
1dlättika
2dlsocker
3dlvatten
1tsksalt
Portioner
Gör så här:
  1. Skala gurkan och morötterna. Riv dem grovt i separata skålar.
  2. Mät upp ättika, socker, vatten och salt i en kastrull och koka upp.
  3. Häll den varma lagen över de rivna morötterna.
  4. Låt svalna till nästan rumstemperatur och blanda därefter i de rivna gurkorna.
  5. Låt stå kallt och dra. Häll av lagen före servering.
Kasvisreseptit.fi
Din kock:Kasvisreseptit.fiFölj kocken
Dela
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.