Havrerisotto med tomat
Upptäck en ny klassiker inom växtbaserad matlagning: tomatkauratto – en fyllig och smakrik havrerisotto där mild havre möter aromatiska tomater från Närpes och en nypa parmesan. Denna kauratto är perfekt som vardagsmiddag eller festlig bjudrätt när du vill ha något tröstande utan ris. Enkel att tillaga i en panna, mättande och full av fibrer – och den kan lätt göras vegansk med växtbaserad ost. (Kauratto är ett inhemskt, hälsosamt alternativ till klassisk risotto.)

Ingredienser
2msk | Olja |
1st | Lök |
2st | Vitlöksklyfta |
3dl | Matgryn, havre |
5dl | Ört-grönsaksbuljong |
25g | Smör |
100g | Mascarpone |
75g | Riven parmesanost |
1ask | Närpes Grönsakers dunne tomat |
1bägare | Närpes Grönsakers orange pärltomat |
1bunt | Basilika |
1tsk | Salt |
50g | Rostade cashew-nötter |
Portioner
Gör så här:
- Hacka lök och vitlök.
- Bryn ett par minuter i olja.
- Tillsätt havre matgrynen och bryn även dem ett par minuter.
- Höj värmen på plattan och tillsätt varm buljong i omgångar till att matgrynen är nästan klara.
- Skär under tiden tomaterna, hacka basilikan och riv parmesanosten.
- Tillsätt smör, mascarpone och riven parmesanost.
- Blanda om.
- Tillsätt tomater, basilika och salt.
- Blanda om.
- Dekorera med rostade cashew nötter, riven parmesanost och basilika.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.