Havrepannkaka med tomatsallad
Pannkakor används på andra sidan Atlanten med både söta och salta tillägg. I Finland är vi mer vana vid den söta versionen och tenderar att tänka på dem som efterrätt eller mellanmål. I det här receptet har vi skapat en ny modern version av en gammal bekantskap med inspiration från andra sidan havet. Lönar sig att prova!
Pannkaka: | |
5dl | Havremjölk |
2st | Ägg |
50g | Smält smör |
2,5dl | Vetemjöl |
3dl | Mogna havrekorn |
2tsk | Salt |
Tomatsallad: | |
300g | Närpes Grönsakers körsbärstomater |
2kpl | Rödlök |
200g | Mozzarella |
1msk | Olivolja |
Salt | |
Grovmalen svartpeppar |
- Pannkaka:
- Tillred pannkakan genom att blanda ägg, smält smör, vetemjöl, de mogna havrekornen och salt i havremjölken.
- För över degen i en smord ugnsform och grädda i 175 grader i 20 minuter.
- Tomatsallad:
- Tillred tomatsalladen genom att blanda körsbärstomater, rödlök och olivolja.
- Går bra att använda såväl körsbärstomater som pärltomater.
- På bilden har använts både Närpes Grönsakers körsbärstomater och Närpes Grönsakers orange pärltomat.
- Krydda med salt och malen svartpeppar.
- Riv i mozzarellaost och servera.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.