Havresallad med tomat
Sallad med härliga inhemska grönsaker är så fräscht! Som huvudrätt, tillägg, förrätt eller mellanmål. Lite havre på botten och du får helt annat tuggmotstånd. Lönar sig definitivt att prova!
4dl | Långkornigt havre |
200g | Närpes Grönsakers Dunne |
100g | Redisa |
1st | Närpes Grönsakers gurka |
2msk | Ättika |
2msk | Socker |
2tsk | Salt |
2st | Baby gem sallad |
0,5dl | Olivolja |
1ask | Små sallad |
- Koka den långkorniga havren enligt anvisningarna på paketet.
- Skiva gurkan och tillsätt ättika, socker och salt på skivorna.
- Blanda om gurkorna.
- Riv och tvätta baby gem salladen till stora blad.
- Skölj havren med kallt vatten genom att ha salladen i en sil.
- Blanda i en skål havren, dunne tomaterna, gurkskivorna, redisskivorna och olivolja.
- Bygg portionerna genom att lägga baby gem salladsblad på botten, lyft havresallad på bladen och dekorera till slut med minisallader.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.