Indisk blomkål och risgryta
Knixen med denna gryta finns i kryddorna, som det finns rikligt av, men iaf inte för mycket. Rätten går att berika med nästan vilket protein som helst, tex härkis. Som pricken över i:et är cashewnötterna, färsk koriander och en klick vegansk créme fraiche.
1mellanstor | Lök |
3st | Vitlöksklyftor |
3mellanstora | Potatis |
1(ca 500g) | Blomkål |
2msk | Olja |
Salt | |
6dl | Grönsaksfond |
2msk | Röd currypasta |
1tsk | Gurkmeja |
1msk | Senapsfrön |
1msk | Garam Masala |
1tsk | Salt |
2dl | Basmatiris |
1paket (250g) | Härkis (indian curry) |
Olja till stekningen | |
Cashewnötter | |
färsk koriander | |
Havrebaserad creme fraiche |
- Lägg ugnen på 225 grader.
- Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna.
- Skala och tärna potatisen, skär blomkålen i portionsbitar.
- Tillsätt oljan och krydda med lite salt.
- Sprid ut grönsakerna i en stor oljad ugnsform.
- Grädda grönsakerna i ca 20 minuter till att de blir lite mjuka.
- Värm grönsaksfonden i en kastrull tills den börjar koka.
- Tillsätt kryddorna.
- Ta formen ur ugnen och sänk värmen till 200 grader.
- Tillägg riset och fonden i formen.
- Lägg in formen i ugnen i ytterligare 30-40 minuter.
- Stek nötterna på torr panna och ställ till sidan för att vänta.
- Stek härkis i olja.
- Ta formen ur ugnen.
- Lägg på koriander, nötter och stekt härkis.
- Servera med havre-fraiche.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.