Jordgubbspannacotta

Jordgubbspannacotta

Vanligt gelatin är som bekant inte vegetariskt, i detta recept används istället agar agar som är tillverkad av havstång och således helt vegansk! Genom att byta ut visp-/kaffegrädden till soja-/kokosgrädde får du ett helt veganskt recept.

Ingredienser

Pannacotta

  • 3 dl Vispgrädde eller kaffegrädde
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 25 ml Rörsocker
  • 1/2 krm Kanel
  • 250 g Frysta jordgubbar
  • 2 tsk Agar agar
  • 1/2 st Citron, saften ur den

Valnötter i farinsockerlag

  • 50 g Farinsocker
  • 1 msk Citronsaft
  • 50 g Valnötter
Portioner: 4 portioner

Instruktioner

Pannacotta

  • Koka upp halva mängden grädde tillsammans vaniljsocker, rörsocker, kanel frysta jordgubbar och agar agar.
  • Låt småkoka några minuter.
  • Dra av plattan och slå på resten av grädden, pressa i saften av en halv citron.
  • Mixa gräddblandningen helt slät med stavmixer eller med kannmixer.
  • Häll i portionsglas och ställ i kallt 3-4 h.

Valnötter i farinsockerlag

  • Värm farinsocker och citronsaft i en kopp i mikrovågsugn, häll över valnötterna och låt svalna.
  • Fördela jämt på de 4 pannacottaglasen.
Jordgubbspannacotta med agar agar
Din kock var:
Jens Lindstedt
Maträtt: Efterrätter
Erikoisruokavalio: Äggfri, Glutenfri, Laktosfri
Vaikeusaste: Enkelt
Valmistusaika: > 60 min
Murupolku: Efterrätter, Recept