Kållåda med rödbeta och fetaost
En mättande rätt på rödbetor och kål.
0,5st | Vitkål |
1st | Fänkol |
1st | Stor lök |
4st | Vitlöksklyftor |
4st | Rödbetor, färska |
2msk | Honung |
1kruka | Färsk timjan |
3dl | Grädde |
50g | Smör |
Salt | |
Svartpeppar | |
Olja för stekning | |
Garnering: | |
1pkt | Fetaost |
- Strimla alla grönsaker.
- Hetta upp stekpannan till medelvärme och tillsätt olja.
- Tillsätt vitkål, fänkål och lökstrimlorna.
- Rör om och låt grönsakerna bli mjuka i lugn och ro.
- Tillsätt vitlöken, rör om.
- Smöra ugnsformen och sätt ugnen på 180 grader.
- Häll kål-fänkåls-lökblandningen i ugnsformen.
- Blanda rödbetsstrimlorna, timjan, honung och kryddorna i en skål.
- Häll rödbetsblandningen över kålblandningen och blanda innehållet i ugnsformen väl.
- Krydda ännu med svartpeppar vid behov.
- Häll grädden överst i formen.
- Tillsätt smörtärningar i formen, tryck ner dem jämnt fördelat över hela formen.
- Grädda i ungens mittparti ca 80 min beroende på rödbetsstrimlornas storlek och mognad.
- Tillsätt i slutskedet den smulade fetaosten ovanpå och grädda tills osten smälter.
- Servera.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.