Kålrotslåda
Är kålrotslådan din absoluta favorit på julbordet, eller har du bjudit in vänner eller släktingar till julbordet? Vill du laga allt själv men är rädd för att misslyckas? Med det här receptet kommer du säkert att lyckas och du kan stolt berätta att du har lagat den själv. Kålrotslåda är för många förknippad med mormor, mormors kålrotslåda var den bästa osv. Nu kan du laga den traditionella kålrotslådan och lysa med vad du åstadkommit.
1kg | Kålrot |
1dl | Mörk sirap |
2tl | Salt |
1tsk | Muskotnöt, mald |
100g | Smör |
2dl | Matgrädde |
2st | Ägg |
2dl | Skorpmjöl |
- Skala och skär kålrötterna till små tärningar.
- Koka tärningarna i vatten tills de är mjuka.
- Häll av kokvattnet, men ta tillvara ca 5dl.
- Mosa kålrötterna.
- Använd vid behov kokvattnet vid mosningen till förtunning.
- Tillsätt sirap, salt, muskotnöt, grädde och smör.
- Blanda massan jämn.
- Blanda i äggen.
- Häll i en smörad ugnsform.
- Strö skorpmjöl på ytan.
- Grädda i 175 grader ca 1 timme till att den fått fin färg och stadga.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.