Kasvisreseptit

Kålrotslåda

Är kålrotslådan din absoluta favorit på julbordet, eller har du bjudit in vänner eller släktingar till julbordet? Vill du laga allt själv men är rädd för att misslyckas? Med det här receptet kommer du säkert att lyckas och du kan stolt berätta att du har lagat den själv. Kålrotslåda är för många förknippad med mormor, mormors kålrotslåda var den bästa osv. Nu kan du laga den traditionella kålrotslådan och lysa med vad du åstadkommit.
(5)
(3480)
Tulosta
1kgKålrot
1dlMörk sirap
2tlSalt
1tskMuskotnöt, mald
100gSmör
2dlMatgrädde
2stÄgg
2dlSkorpmjöl
  1. Skala och skär kålrötterna till små tärningar.
  2. Koka tärningarna i vatten tills de är mjuka.
  3. Häll av kokvattnet, men ta tillvara ca 5dl.
  4. Mosa kålrötterna.
  5. Använd vid behov kokvattnet vid mosningen till förtunning.
  6. Tillsätt sirap, salt, muskotnöt, grädde och smör.
  7. Blanda massan jämn.
  8. Blanda i äggen.
  9. Häll i en smörad ugnsform.
  10. Strö skorpmjöl på ytan.
  11. Grädda i 175 grader ca 1 timme till att den fått fin färg och stadga.
Kasvisreseptit.fi
:Kasvisreseptit.fi
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(5)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.