Key lime pie
En riktigt Amerikaklassiker med ursprung från Key West i Florida. Denna variant görs så att man låter fyllningen få stå och dra länge och sen silar man bort limeskalet, för att få en så slät och elegant fyllning som möjligt.
Fyllning | |
400g | Kondenserad mjölk |
4st | Äggulor |
5st | Lime, saft och skal |
1tsk | Vaniljsocker, äkta |
1nypa | Salt |
Botten | |
200g | Digestivekex |
100g | Smör |
- Fyllning
- Sätt ugnen på 160 grader varmluft.
- Blanda alla ingredienser.
- Låt stå och dra åtminstone 1 h i rumstemperatur.
- Sila blandningen för en mjuk och len fyllning.
- Botten
- Mixa digestivekexen.
- Häll på smält smör och rör ihop.
- Tryck ut degen i t.ex en 20 cm:s springform.
- Grädda i 160 grader i 10 minuter.
- Ta ut formen, och häll på fyllningen.
- Grädda ytterligare 15 minuter.
- Låt pajen svalna.
- Servera med färsk lime och vispgrädde.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.