Kasvisreseptit Reseptikuva puuttuu

Kokosgrädde-linsgryta

Denna varma, fylliga och gräddiga linsgryta smälter även en köttätares hjärta.

Ingredienser

  • 1-3 msk Rypsolja
  • 4 klyftor Vitlök
  • 1-3 st Lökar (gul)
  • 1-3 dl Vatten
  • 1-3 st Morötter
  • 1 bit Batat
  • 200 g Broccoli
  • 230 gr Linser i saltlag
  • 400 ml Kokosmjölk
  • 390 gr Smaksatt krossad tomat
  • Cayennepeppar
  • Ingefärapulver
  • Chilipulver
  • Salt
  • 1/2 – 1 tsk Gurkmeja
  • Basmatiris
Portioner: 3

Instruktioner

  • Värm olja i pannan, tillsätt lök, vitlök och gurkmeja.
  • Bryn en stund.
  • Tillsätt vattnen i pannan, skivade morötter, batat och broccoli.
  • Koka upp.
  • Tillsätt de smaksatta krossade tomaterna (tex. chili), kokosmjölk och resten av kryddorna enligt egen smak.
  • Låt grönsakerna mjukna.
  • Tillsätt till sist linserna (häll av vattnet från linserna innan du tillsätter dem)
  • Servera med basmatiris.
Varm, fyllig och gräddig linsgryta.
Din kock var:
Malla HellmanMalla Hellman
Maträtt: Huvudrätter
Erikoisruokavalio: Vegan
Valmistustapa: Stekt
Vaikeusaste: Enkelt
Murupolku: Lunch, Recept