Lasagne
Ännu en riktig husmorsklassiker, med lite hetta från harissapastan och matighet från bönorna!
500g | Lasagneplattor, fullkorn |
100g | Ost, riven |
Bönsås | |
450g | Cannellinibönor, kokta |
1st | Paprika |
1st | Lök, stor, gul |
1st | Solo vitlök |
0,33kruka | Oregano, färsk |
0,5st | Zucchini |
1st | Morot |
50g | Smör eller olja |
1st | Buljongtärning |
4dl | Tomat, krossad |
4dl | Vatten |
2tl | Harissapasta |
2tl | Salt |
Ostsås | |
6dl | Mjölk, röd |
1st | Buljongtärning |
1msk | Maizena |
0,5dl | Vatten |
175g | Riven pizzaostmix |
- Bönsåsen
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skölj bönorna och låt rinna av.
- Finhacka paprika, lök, vitlök och oreganon.
- Skala moroten och riv tillsammans med zucchinin på den grövre sidan.
- Fräs alla grönsaker i matfett i en stekpanna, häll på tomatkross, vatten, harissapasta och salt.
- Låt såsen småputtra ca 10-15 minuter tills såsen tjocknat rejält.
- Gör under tiden ostsåsen.
- Ostsåsen
- Koka upp mjölken tillsammans med buljongtärningen.
- Red av mjölkblandningen med maizena som rörs ut i vatten.
- Tillsätt osten och låt koka upp.
- Lasagne
- Varva lasangeplattor med bönsås och ostsås, börja och avsluta med ostsåsen.
- Lägg riven ost överst på lasangen.
- Grädda i ugn i 50-55 minuter.
Miksi laitetaan lihaliemikuutio, jos muuten on kasvislasagne?
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.