Kasvisreseptit

Linspasta med vitlökspersiljeolja

Välj fritt vilken pasta du vill använda.
(0)
(272)
Ingredienser
Tulosta
1burkFörkokta linser
Pasta
Vitlökspersiljeolja:
1krukaPersilja
2stVitlöksklyftor
Olivolja
0,5stCitron, saften
Salt
Svartpeppar
Till servering:
1dlParmesanost
Portioner
Kategorier
Maträtt
Huvudrätter
Pasta
Specialkost
Äggfri
Glutenfri
Säsong
Skördetid
Sommar
Vardagsmat
Svårighetsgrad
Snabbt och enkelt
Tillredningstid
Mindre än 15 min
Tillagningssätt
Kokat
Gör så här:
  1. Tillred först vitlöks-persiljeoljan.
  2. Kör persilja, olja, citronsaft, vitlöksklyftorna och kryddorna i en mixer, tillsätt olja litet åt gången tills konsistensen är sån som du vill ha.
  3. Skölj linserna.
  4. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  5. Värm upp linserna (om man vill kan man också använda dem som rumsvarma).
  6. Blanda olja, pasta och linserna.
  7. Riv lite parmesanost och mal lite svartpeppar ovanpå pastan.
  8. Servera genast.
AP
Din kock:Anne PfitznerFölj kocken
Dela
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.