Linspasta med vitlökspersiljeolja
Välj fritt vilken pasta du vill använda.

Ingredienser
1burk | Förkokta linser |
Pasta | |
Vitlökspersiljeolja: | |
1kruka | Persilja |
2st | Vitlöksklyftor |
Olivolja | |
0,5st | Citron, saften |
Salt | |
Svartpeppar | |
Till servering: | |
1dl | Parmesanost |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Huvudrätter Pasta |
Specialkost | Äggfri Glutenfri |
Säsong | Skördetid Sommar Vardagsmat |
Svårighetsgrad | Snabbt och enkelt |
Tillredningstid | Mindre än 15 min |
Tillagningssätt | Kokat |
Gör så här:
- Tillred först vitlöks-persiljeoljan.
- Kör persilja, olja, citronsaft, vitlöksklyftorna och kryddorna i en mixer, tillsätt olja litet åt gången tills konsistensen är sån som du vill ha.
- Skölj linserna.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Värm upp linserna (om man vill kan man också använda dem som rumsvarma).
- Blanda olja, pasta och linserna.
- Riv lite parmesanost och mal lite svartpeppar ovanpå pastan.
- Servera genast.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.