Mjuk smetana-rislåda
Smetana-rislådan hjälper med att hålla den hektiska vardagen under kontroll - denna smakar även uppvärmd i mikron tredje dagen. Smetanan ger riset en mjuk och djup smak. Genom att byta rissort får du ombyte i konsistensen.

Ingredienser
3dl | Ris |
3st | Spetspaprikor |
1,25dl | Smetana |
1stor | Lök |
1tsk | Salt |
Svartpeppar | |
1dl | Riven ost |
Portioner
Kategorier
Maträtt | Huvudrätter |
Specialkost | Glutenfri Äggfri |
Säsong | Vardagsmat Sommar Skördetid |
Svårighetsgrad | Snabbt och enkelt |
Tillredningstid | Över 60 min |
Gör så här:
- Bryn löken och paprikorna.
- Koka riset.
- Blanda ihop alla ingredienserna.
- Kom ihåg att smöra ugnsformen, innan ingredienserna hälls i.
- Strö på riven ost på ytan (söndagar).
- Lägg i 200 gradig ugn ca 30 min.
Se på flera recept
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.