Morotsgryta
Servera med valfritt ris, för extra hetta tillsätt lite finhackad chili vid servering.
500g | Morot |
2st | Schalottenlökar |
0,5st | vitlök |
2msk | Rypsolja |
2tsk | Currypasta, röd |
4dl | Vatten |
1st | Grönsaksbuljongtärning |
4dl | Kokosmjölk 1 burk |
100g | Bönor, långa, gröna |
Salt, vitpeppar |
- Skala morötterna, lökarna och vitlöken.
- Skär morot i 2-3 cm:s bitar, löken i ringar och finhacka eller pressa vitlöken.
- Fräs morot, lök och vitlök i rypsolja i en stor stekpanna.
- Fräs mot slutet med currypasta, häll på vatten samt buljongtärning och låten såsen puttra 15 minuter.
- Häll därefter på 1 burk kokosmjölk och bönorna, koka ytterligare 4-5 minuter.
- Smaka av grytan med salt och peppar vid behov.
- Servera med valfritt ris, för extra hetta tillsätt lite finhackad chili vid servering.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.