Kasvisreseptit

Panerad aubergin med tomatsås och ris

Aubergin passar utmärkt som biffar med tanke på sin fasta konsistens.
(0)
(606)
Ingredienser
Tulosta
Auberginbiffar
1stAubergin, stor
Vetemjöl
1stÄgg
100gEmmentalost, riven
Olja till stekning
Tomatsås
500gInhemska tomater
2stVitlöksklyftor
1stGul lök
Olivolja
Örter
2dlBasmatiris
Portioner
Kategorier
Maträtt
Huvudrätter
Specialkost
Äggfri
Säsong
Skördetid
Sommar
Vardagsmat
Svårighetsgrad
Lite krävande
Tillredningstid
Mindre än 30 min
Tillagningssätt
Stekt
Gör så här:
  1. Auberginbiffar
  2. Skär auberginen i tjocka skivor och panera först med vetemjöl och sedan i ost-ägg blandningen.
  3. Stek biffarna i lite olja så att de får en fin färg och blir mjuka.
  4. Tomatsås
  5. Finhacka lökarna och fräs upp i lite olivolja och tillsätt de tärnade tomaterna.
  6. Koka ihop och smaksätt tomatsåsen med salt och vitpeppar samt örter.
  7. Servera med kokt ris och en god sallad.
BH
Din kock:Björn HelsingFölj kocken
Dela
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.