Kasvisreseptit

Panzanella

Om du aldrig testat panzanella så lönar det sig nu! Panzanella är en lätt och matig tomat-brödsallad ursprungligen från Toscana. Till denna kan användas de torkade brödskivorna som lämnats på bordet (även glutenfritt bröd passar bra till detta).
(2)
(417)
Tulosta
Panzanella:
3skivorTorkat (glutenfritt) bröd
0,5stVitlöksklyfta
3mskOlja
0,5stNärpes Grönsakers gul paprika
0,5stNärpes Grönsakers röd paprika
100gNärpes Grönsakers pärltomat
8stNärpes Grönsakers favorino tomat
0,5stNärpes Grönsakers gurka
15stGrön oliv
0,5stRödlök
Färsk basilika
1krukaFärsk rucola
Svartpeppar
Dressing:
1mskOlivolja
2mskBalsamvinäger
  1. Tärna bröd och hacka vitlök.
  2. Lägg 3 msk olja på pannan och tillsätt brödet och vitlöken.
  3. Stek knaprigt och låt vänta.
  4. Tärna paprika (spetspaprika passar också) och gurka, halvera pärl- (ingen skillnad på färg) och favorinotomaterna (eller san marzano) samt skiva rödlöken tunnt.
  5. Blanda paprikor, tomater, gurkor, lök (går att använda vårlök istf rödlök) och oliver i en skål.
  6. Blanda ihop såsens ingredienser och tillsätt i skålen.
  7. Låt marineras i 15-30 minuter i rumstemperatur.
  8. Till sist tillsätt basilikabladen (och rucola) samt brödtärningarna (dessa kan blandas in och mjuknar eller läggas ovanpå och lämnas knapriga, hur som).
  9. Kvarna i svartpeppar och servera direkt.
  10. Tips! För att få den ännu mer matig kan tex mozzarella eller tofu tillsättas.
Parantavaruoka
:Parantavaruoka
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(2)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.