Panzanella
Om du aldrig testat panzanella så lönar det sig nu!
Panzanella är en lätt och matig tomat-brödsallad ursprungligen från Toscana. Till denna kan användas de torkade brödskivorna som lämnats på bordet (även glutenfritt bröd passar bra till detta).
Panzanella: | |
3skivor | Torkat (glutenfritt) bröd |
0,5st | Vitlöksklyfta |
3msk | Olja |
0,5st | Närpes Grönsakers gul paprika |
0,5st | Närpes Grönsakers röd paprika |
100g | Närpes Grönsakers pärltomat |
8st | Närpes Grönsakers favorino tomat |
0,5st | Närpes Grönsakers gurka |
15st | Grön oliv |
0,5st | Rödlök |
Färsk basilika | |
1kruka | Färsk rucola |
Svartpeppar | |
Dressing: | |
1msk | Olivolja |
2msk | Balsamvinäger |
- Tärna bröd och hacka vitlök.
- Lägg 3 msk olja på pannan och tillsätt brödet och vitlöken.
- Stek knaprigt och låt vänta.
- Tärna paprika (spetspaprika passar också) och gurka, halvera pärl- (ingen skillnad på färg) och favorinotomaterna (eller san marzano) samt skiva rödlöken tunnt.
- Blanda paprikor, tomater, gurkor, lök (går att använda vårlök istf rödlök) och oliver i en skål.
- Blanda ihop såsens ingredienser och tillsätt i skålen.
- Låt marineras i 15-30 minuter i rumstemperatur.
- Till sist tillsätt basilikabladen (och rucola) samt brödtärningarna (dessa kan blandas in och mjuknar eller läggas ovanpå och lämnas knapriga, hur som).
- Kvarna i svartpeppar och servera direkt.
- Tips! För att få den ännu mer matig kan tex mozzarella eller tofu tillsättas.
Tipsa oss om ditt bästa vegerecept
Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.
Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.